top of page
"Al sinds mijn kindertijd ben ik bezeten door modelbouwvliegtuigen"

 

Een bedrijf in volle vlucht kan maar blijven stijgen met voldoende en geschikte werkkrachten. Wij verwelkomen dan ook graag één van onze nieuwste medewerkers, Steven Van den Berghe. Hij vervoegt ons team als technical manager, maar laten we hem vooral zelf aan het woord.

Ik ben Steven Van den Berghe en werk voor EuroUSC -Benelux als technical manager. Dit houdt in: de technische keuringen van drones, uitwerken van technische procedures en het testen van bepaalde componenten en onderdelen van drones.

In 2012 ben ik gestart aan mijn studie Luchtvaarttechnologie te Vives Oostende en ondertussen ben ik reeds aan de slag als design engineer en technisch tekenaar bij een luchtvaartmaatschappij in België. Daar ben ik voornamelijk bezig met modificaties op grote vliegtuigen zoals B737 en B787. Deze modificaties hebben vooral betrekking op de “avionica” van het vliegtuig en de configuratie van de cockpit en de passagiersruimte.

Mijn betrokkenheid in de dronewereld is niet verwonderlijk, aangezien ik al sinds mijn kindertijd bezeten ben door modelbouwvliegtuigen.

Een 6-tal jaar geleden ben ik dan ook mee op de trein van de drones gesprongen. Dit waren eerst zelfbouwtoestellen met een heel basic flight controller. Daarna werden dit kleinere racedrones om “fpv” (first-person view) mee te vliegen.

In die tijd heb ik op vlak van elektronica en air frames al veel verschillende technologieën zien komen en gaan en heb ik een ruime kennis kunnen opbouwen over de technologie die gebruikt wordt in de drones.

De laatste tijd houd ik me ook bezig met professionele toestellen en heb ik mijn opleiding klasse 1 gevolgd om gecertificeerd piloot binnen België te zijn. Op deze manier blijf ik bij in de 2 grote takken van de drone-industrie en wil ik als technical manager mijn steentje bijdragen aan een professionele dronewereld in de Benelux.

bottom of page