top of page
"Het uitdagende aan lesgeven voor EuroUSC-Benelux is dat ik kan bijdragen tot een hogere opleidingsstandaard van een dronepiloot"

 

Mijn naam is Richard Meinders en ik ben PPL-gecertifieerd piloot.  Daarnaast ben ik ook eigenaar van  ATC-Communication, onderricht ICAO-radiotelefonie aan piloten en organiseer taalbekwaamheidsexamens. U vindt mij eveneens terug als ATCO (Air Traffic Controller) bij LVNL in Nederland en als team manager van het Flight Information Center.

 

Sinds 2014 geef de theoretische cursussen voor EuroUSC-Benelux. De drone-industrie is nog in volle ontwikkeling en het uitdagende aan lesgeven voor EuroUSC-Benelux is dat ik kan bijdragen tot een hogere opleidingsstandaard van een dronepiloot.

 

Vanuit  mijn werkgebied, een drukke luchtverkeerscontroleomgeving, heb ik wat negatieve ervaringen opgedaan tijdens het vliegen met drones in een sterk gecontroleerde zone. Mijn werk bij EuroUSC-Benelux zal uiteindelijk helpen een professionele dronepiloot naar een hoger niveau te brengen en het zo eenvoudiger te maken om dit deel van de luchtvaart te integreren in de wereld van de bemande luchtvaart.

bottom of page